Öneride bulun

Yeni Küreselleşmede Fintek Etkisi


Uluslararası politik ekonomi literatüründe ilk defa Prof. Dr. Arzu Al tarafından kullanılan yeni küreselleşme kavramı, 11 Eylül Saldırılarıyla sona eren Pax-Americana döneminin yerini ABD’nin yanı sıra başta Çin, Rusya ve Avrupa Birliği olmak üzere büyük güçlerin rekabetini kapsadığı süreci ifade etmek için kullanılmaktadır. Bu yeni dönemde hızla gelişen teknolojiler, küresel siyasetin yanı sıra finans dünyasını da köklü biçimde dönüştürmüştür. İşte bu dönüşümün bir ürünü olarak, finans ile teknolojinin kesişiminde doğan “Fintek” kavramı literatürde yerini almıştır.
Mobil teknolojilerden yapay zekâ sistemlerine, kripto paralardan merkez bankası dijital paralarına kadar pek çok yenilik, Fintek ekosisteminin parçası haline gelmiş ve devletler arası rekabetin kritik unsurları olmuştur.
Bu çalışma, yeni küreselleşme döneminde büyük güçler olarak öne çıkan ABD, Çin, Rusya ve Avrupa Birliği’nin Fintek gelişim süreçlerini ve bu alandaki rekabetlerini ele almaktadır. Neoliberal ve neorealist teoriler ışığında politik, ekonomik ve hukuki boyutlarıyla yapılan analiz, uluslararası politik ekonomi literatürüne önemli bir katkı sunmayı amaçlamaktadır.

Yayın Tarihi
ISBN 9786256148581
Baskı Sayısı 1
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 221
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 13.5 x 21 cm
İlgili Kategoriler:
Kitap » Akademik
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/yeni-kuresellesmede-fintek-etkisi/735376.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:12128920/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
%
35
indirimli
7,66 €
Liste Fiyatı: 11,78 €
Kargoya Teslim Tarihi: Yaklaşık 7 İş Günü
Okuyacağım (0)
Okuyorum (0)
Okudum (0)

 
KitapAvrupa © 2026
© 2010-2026 Her Hakkı Saklıdır.