Öneride bulun
  Süper Fırsat

Yozgat’tan Mısır’a Bir İlim Yolcusu
Ali İhsan Okur ve Hatıraları

İlim yolculuğu zor, çetin ve meşakkatli bir yolculuktur. Yozgatlı Ali İhsan Okur Hocaefendi de örnek ve ibretlik bir hayat hikâyesi bırakarak 2022 yılında aramızdan ayrılan önemli ilim yolcularından birisidir.  İlim tahsili için 1949 yılı Temmuz ayında Yozgat’ın Başınayayla köyünden Mısır’a doğru yola çıkmış, yol güzergâhında Çiçekdağı, Ürgüp, Niğde, Adana, Tarsus, Mersin ve Beyrut duraklarından sonra Şam’a ulaşmış ve nihayet 15 ay sonra Mısır’a vasıl olabilmiştir. Yolculuğun her bir aşaması, sonrasında Mısır’da tahsil dönemi ve Türk Dili ve Edebiyatı Hocalığı yılları, hatıratın can alıcı noktalarını teşkil etmektedir.
 
92 yıllık ömrünün kısa bir hülasası olan Ali İhsan Okur Hocanın hatıraları maalesef kendisi hayatta iken tamamlanıp yayınlanamamıştır. Yayımlanan bu hatıratla sadece bir ilim yolcusunun azim, gayret ve fedakârlıkla örülü yolculuğunu okumakla kalmayacaksınız aynı zamanda dönemin önemli ilim merkezlerinden birisi olan Mısır ve Ezher çevresinde ilim tahsili için bulunan Türk öğrencilerinin ve bu öğrencileri yetiştiren Müderris Yozgatlı İhsan Efendi’nin hayatından kesitler de okuyacaksınız.

Derleyici: Kamil Büyüker
Yayın Tarihi
ISBN 9786256299627
Baskı Sayısı 1
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 208
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 13.5 x 21 cm
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/yozgattan-misira-bir-ilim-yolcusu-amp-ali-ihsan-okur-ve-hatiralari/721972.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:12073058/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
%
35
indirimli
11,12 €
Liste Fiyatı: 17,10 €
Kargoya Teslim Tarihi: Yaklaşık 7 İş Günü
Kazanacağınız Puan: 412
Okuyacağım (0)
Okuyorum (0)
Okudum (0)

 
KitapAvrupa © 2025
© 2010-2025 Her Hakkı Saklıdır.