Öneride bulun
  Süper Fırsat

İkinci Sergi Kitabı
Second Exhibitihon (Kitap 1/2)

İkinci Sergi"nin iki yayınından birincisi olan İkinci Sergi Kitap 1/2, Emre Baykal'ın kaleme aldığı kavramsal çerçeve metnine ve sergide yer alan işlerin üretim sürecinden fotoğraf ve çizimlere yer veriyor. Kitapta ayrıca, Emre Baykal'ın yazısında sanatçıların yeni üretimleriyle ilişkilendirdiği daha önceki işlerinden fotoğraflar da yer alıyor.
Vehbi Koç Vakfı tarafından geçtiğimiz Mayıs ayında İstanbul’un çağdaş sanat ortamına kazandırılan ARTER’in yeni sergisi, 28 Kasım’da açıldı. Emre Baykal küratörlüğünde gerçekleşen “İkinci Sergi”, 20 sanatçının bu sergi için ürettiği 30’dan fazla yeni işi bir araya getiriyor. Sergi, 27 Şubat 2011’e kadar açık kalacak.

“İkinci Sergi” Türkiye’de çağdaş sanat alanının hızlı bir ivmeyle hareketlenmesine karşın, sanat üretiminin desteklenmesine yönelik acil gereksinime henüz kurumsal anlamda yeterli ve sürdürülebilir bir yanıt verilememiş olmasından hareket ediyor ve teşvik ettiği yeni üretimler yoluyla “kurum”a yeniden bakmayı öneriyor. Bu yeni üretimlerin ortak bağlamı, merkezinde sanatın bulunduğu geniş bir çerçevede kurum ve kurumsallaşma kavramları etrafında kurgulanıyor.

ARTER’de düzenlenen sergiler sıralamasındaki yerini ismine taşıyan “İkinci Sergi”nin adındaki sayısal referans, bir yandan sanat kurumunun etkinlik programı içindeki ardışıklığı ve kurumsal sürekliliği hatırlatırken; diğer yandan kurumların başarı ölçütünün genellikle üretilen içerikten ziyade sayısal değerlerle eşlenişine de ironik bir gönderme yapıyor.

“İkinci Sergi”de işleri yer alan sanatçılar: Halil Altındere, Burak Arıkan, Volkan Aslan, Vahap Avşar, Banu Cennetoğlu – Yasemin Özcan Kaya, Ayşe Erkmen, Hafriyat (Murat Akagündüz, Antonio Cosentino, extramücadele, İnci Furni, Mustafa Pancar), Ali Kazma, Aydan Murtezaoğlu – Bülent Şangar, Ahmet Öğüt, İz Öztat, Cengiz Tekin ve Canan Tolon.

"İkinci Sergi"nin iki yayınından birincisi olan İkinci Sergi Kitap 1/2, Emre Baykal'ın kaleme aldığı kavramsal çerçeve metnine ve sergide yer alan işlerin üretim sürecinden fotoğraf ve çizimlere yer veriyor. Kitapta ayrıca, Emre Baykal'ın yazısında sanatçıların yeni üretimleriyle ilişkilendirdiği daha önceki işlerinden fotoğraflar da yer alıyor.

Çevirmen: Nazım Dikbaş
Derleyici: Kolektif
Yayın Tarihi
ISBN 9756959411
Baskı Sayısı 1
Dil İNGİLİZCE,TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 176
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
İlgili Kategoriler:
Kitap » Sanat » Genel
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/ikinci-sergi-kitabi-amp-second-exhibitihon-kitap-12/247664.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:195986/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
%
35
indirimli
1,61 €
Liste Fiyatı: 2,48 €
Kargoya Teslim Tarihi: SATIŞ YOK (TÜKENMİŞ)
Okuyacağım (0)
Okuyorum (0)
Okudum (0)

 
KitapAvrupa © 2025
© 2010-2025 Her Hakkı Saklıdır.