Öneride bulun
  Süper Fırsat

Irkçı Bir Psişe Türkomani

Herkesi, Türklüğe sadık kaldığı sürece “ülkenin vatandaşı” olarak işaretleyen bu düzlemde Kürtlük, Türklüğün karşısında konumlandırılan yegâne etnik kimlik hâline getirildi. Yani “biz” kimliğinin üretilmesinde Kürtlük bir ikame unsuru olarak kullanılmaktadır. Tehdit algısı Kürtlük üzerinden oluşturulurken, Kürtlerin varlıkları her türlü komplo ve etnik fantezinin rezerv alanı hâline getirilerek Türklüğün üretilmesinde araç olarak kullanılmaktadır. Yani Kürtleri, “biz” fantezisi ve etnik narsizm çerçevesinde duygusal gerilimin boşaltılmasına aracılık eden değişmez yatırım nesnesi hâline getirmişlerdir. Milliyetçilik, ırkçılık, kısacası Türklüğü oluşturan bütün unsurlar doğrudan veya dolaylı olarak bu tehdit algısı üzerinden konumlandırılmakta; politik söylem, ideolojik bütünlüğün kurulmasına aracılık etmektedir.
Kürtler, Žižek’in ifadesiyle etno-Türkçülüğün ideolojik fantezisi olarak işaretlenmişlerdir. Žižek bunu, “Bir gerçeklik dayanağı işlevi gören şeydir ve biliyor olmak ideolojiden sıyrıldığımız anlamına gelmemelidir,” diye ifade eder.

Yayın Tarihi
ISBN 9786256274242
Baskı Sayısı 1
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 248
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 13 x 19.5 cm
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/irkci-bir-psise-turkomani/735183.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:12128061/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
%
35
indirimli
7,70 €
Liste Fiyatı: 11,84 €
Kargoya Teslim Tarihi: Yaklaşık 7 İş Günü
Kazanacağınız Puan: 400
Okuyacağım (0)
Okuyorum (0)
Okudum (0)

 
KitapAvrupa © 2026
© 2010-2026 Her Hakkı Saklıdır.