Öneride bulun
  Süper Fırsat

Kimlik, Çıkar ve Jeopolitik Ekseninde Ahıska Türkleri Sorunu

Rusların Kafkasya'nın işgalini tamamladıktan sonra başlattığı bölgeyi kendi çıkarlarına uygun şekillendirme politikası, Kafkasya'da yaşayan Türkler için çok sayıda problem sahası yaratmıştır. Ahıska Türkleri Sorunu bunlardan biridir. Türk dünyasını birbirine bağlayan ana koridorun kapısı konumundaki Ahıska'da Türklerin yaşamasından rahatsızlık duyan Sovyet yönetimi, II. Dünya Savaşı'nın lehine geliştiği bir dönemde, burada yaşayan tüm Türkleri üç saat gibi kısa bir hazırlıktan sonra tren vagonlarına doldurarak 14 Kasım 1944'te Özbekistan, Kazakistan ve Kırgızistan'a sürgüne göndermiştir.
Yeni yaşam bölgelerinde 12 yıl kamp hayatı yaşamak zorunda bırakılan Ahıska Türkleri, 1956 yılından itibaren vatanlarına geri dönüş mücadelesini başlatmışlardır. Bu kapsamda Rus yönetimlerinin üzerlerinde yarattığı etkiye bağlı olarak iki kere daha sürgüne maruz kalmışlardır. Bu yüzden yarım milyona yakın nüfusa sahip olan Ahıska Türkleri, günümüzde üç kıtanın on farklı ülkesinde yaşamakta ve hâlâ vatanları Ahıska'ya geri dönüşü beklemektedirler.

Yayın Tarihi
ISBN 6059663328
Baskı Sayısı 1
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 518
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 16 x 23.5 cm
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/kimlik-cikar-ve-jeopolitik-ekseninde-ahiska-turkleri-sorunu/401127.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:1424049/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
%
35
indirimli
1,09 €
Liste Fiyatı: 1,68 €
Kargoya Teslim Tarihi: SATIŞ YOK (TÜKENMİŞ)
Okuyacağım (0)
Okuyorum (0)
Okudum (0)

 
KitapAvrupa © 2026
© 2010-2026 Her Hakkı Saklıdır.