Öneride bulun

Mutluluğu Kazanma - Platon Felsefesi - Aristoteles Felsefesi

Yahudilerin en büyük filozofu Musa İbn Meynun eğer Aristoteles Birinci Öğretmen ise Farabi şüphesiz İkinci Öğretmendir, demiştir ve bu herkes tarafından kabul gören bir ifadedir. Müslüman olan diğer bir filozof İbn Sina ise Farabi’den etkilendiğini açıkça ifade etmiştir. Bir söyleme göre Aristoteles’i kırk defa okuyup da anlayamayan İbn Sina, Farabi’yi okuduktan sonra ancak anlamıştır.
Farabi, kendi felsefesi olan “Mutluluğu Kazanma”nın sonunda, felsefesinin daha iyi kavranılmasını sağlamak üzere Platon ve Aristoteles’in felsefelerinin felsefesini yaparak ve her ikisinin de aynı amacı taşıdıklarını vurguladığı için, felsefelerini de bu eserin sonuna eklemek suretiyle, ayrıca onları arayıp zahmet çekmekten okuyucuyu kurtarma amacı gütmüştür.
Farabi biz demektir. Bizim ‘biz’ olabilmemiz şahsiyetimizin temeli olan geçmişteki değerlerimizi iyi inceleyip, öğrenmemize bağlıdır. İşte şimdilik biz de burada elimizden geldiği kadar Farabi’ye ait olduğu şüphe götürmeyen üç eseri ilk defa, tam ve aslında uygun olarak türkçeye çeviriyoruz. Geçmiş insanlarını ve tarihini değerlendiremeyen topluluk birleşemez ve şahsiyet kazanamaz.

Çevirmen: Hüseyin Atay
Yayın Tarihi
ISBN 6056557125
Baskı Sayısı 1
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 182
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 13.5 x 21 cm
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/mutlulugu-kazanma--platon-felsefesi--aristoteles-felsefesi/396086.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:1188851/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
%
35
indirimli
0,79 €
Liste Fiyatı: 1,21 €
Kargoya Teslim Tarihi: SATIŞ YOK (kitapavrupa.com'da SATIŞ DIŞI)
Okuyacağım (0)
Okuyorum (0)
Okudum (0)

 
KitapAvrupa © 2025
© 2010-2025 Her Hakkı Saklıdır.