Öneride bulun
  Süper Fırsat

Virgül

Kafamda bir sürü şey var, bir şeyler arıyorum. Ellerim cebimde, Mannheim kazan, ben kepçe dolaşıyorum. Karşılarda bir su deposu gözüküyor, ona doğru yürüsem, sonra sağa dönüp istasyona giderim. Etrafımda vitrinler var, hayatım boyunca çok ender girdiğim dükkanların vitrinleri onlar. Hayatım boyunca dediysem, şöyle özetlemeliyim: yaşım altmış sekiz, 1966’dan bu yana Mannheim’da yaşıyorum.
 
Tramvayların hızlarını düşürerek geçtiği caddelerdeki sinemalar ve lokantalara bakınca bir zamanlar birkaç kadınla onların içine girdiğimi hatırlıyorum. Telefon etmeliyim. 3310 model telefonumla eski bir arkadaşımı, Hüseyin’i arıyorum. Ona “Nasılsın arkadaşım? Ben Ayhan,” dedikten uzun bir süre sonra cevap geliyor: “Vay ne haber Ayhan Ağa? Kaç ay oldu be? (Arkadaşım Keşanlı.) İzmir’den Hamburg’a uçmuştum. Orada çocuklarımı gördüm, torunumu sevdim. Mannheim’a geldim, şimdi de seni görmek istiyorum. Bu arada Frankfurt’ta kitap fuarı var. Bir taşla iki kuş vurma olayı var. Sahi, ne oldu senin kitap işin?” diyor. Benimle kitap fuarına gelip gelemeyeceğini soruyorum, “Fuara gelemem ama seni oraya götürebilirim. Frankfurt İstasyonunun civarlarında, o zaman Cuma günü seni tekrar ararım,” diyor. Karşılıklı iyi niyet duygularımızı belirten cümlelerden sonra telefonu kapatıyoruz.

Yayın Tarihi
ISBN 6053235576
Baskı Sayısı 1
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 226
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 13 x 20.5 cm
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/virgul/391879.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:1164536/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
%
35
indirimli
12,90 €
Liste Fiyatı: 19,84 €
Kargoya Teslim Tarihi: SATIŞ VAR (Geçici Olarak Temin Edilemiyor)
Okuyacağım (0)
Okuyorum (0)
Okudum (0)

 
KitapAvrupa © 2025
© 2010-2025 Her Hakkı Saklıdır.